خبرگزاری خانه ملت

هدر اصلی
  • تاریخ انتشار : 1400/05/17 - 10:18
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
سرویس : اجتماعی
سرگزی با اشاره به اینکه شاهد سکانسی دیگر از بحران خشکسالی در سیستان و بلوچستان هستیم:

آغاز مهاجرت بزرگ در سیستان و بلوچستان

رئیس مجمع نمایندگان استان سیستان و بلوچستان در مجلس شورای اسلامی گفت: روزگاری نه چندان دور بادهای ۱۲۰ روزه سیستان نعمتی بزرگ برای اهالی سیستان و بلوچستان محسوب می‌شد، اما امروزه در سایه بحران بی آبی تبدیل به معضل جدی شده است که با خود مهاجرت را به همراه داشته است.

محمد سرگزی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت در مورد گرد و غبارهای ناشی از بادهای ۱۲۰ روزه سیستان گفت: جمعیت سیستان در دهه ۵۰ قریب به ٥٠٠ هزار نفر بود، بعد از گذشت نزدیک به نیم قرن جمعیت سیستان به کمتر از ۴۰۰ هزار نفر رسیده است. دلایل متعددی از قبیل خشکسالی، بی آبی، از بین رفتن کشاورزی، عدم امکانات، هجوم ریزگردها و بادهای غبار آلود ۱۲۰ روزه و… مردم این استان را مجبور به مهاجرت کرده است.











محمد سرگزی


نماینده مردم زابل، زهک، هیرمند، نیمروز و هامون در مجلس شورای اسلامی افزود: طبق بررسی‌های صورت گرفته سیستان تا ۸ ماه دیگر آب نخواهد داشت و با مشکل بی آبی روبرو خواهیم بود، براساس همین پیش بینی صورت گرفته حدود نیمی از جمعیت زاهدان و نیمی از مردم سیستان با مشکل کم آبی روبرو خواهند شد و تنها ذخیره آب آنها چاه نیمه‌ها هستند و متاسفانه آنها هم در شرف خشک شدن قرار دارند و هیچ گونه منابع آبی برای تامین آب شرب وجود ندارد اما این کمبودها خبر از یک مهاجرت بزرگ دیگر از سیستان می‌دهد.



حل مشکلات سیستان وبلوچستان نیازمند اراده محکم از طرف دولت است



وی ادامه داد: مشکلات کم آبی این استان محروم کشور به صورت مکرر به متولیان اصلی وزارت نیرو تذکر داده و به دولت دوازدهم اعلام کرده‌ایم؛ اما متاسفانه تا کنون وزارت نیرو هیچ برنامه‌ای در جهت گذر از بحران بی آبی نداشته است.



رئیس مجمع نمایندگان استان سیستان و بلوچستان تاکید کرد: امیدوارم دولت منتخب در جهت حل این مشکل سریع‌تر اقدام کند و تدابیری معقولانه بیندیشد و راهکارهای موثری برای رفع مشکلات این استان ایجاد کند؛ حل مشکلات سیستان و بلوچستان نیازمند اراده محکمی از طرف دولت است. راهکارهای متعددی از قبیل شبکه انتقال آب از مناطق پهلان، سراوان به زاهدان ، انتقال آب از دریای عمان به شهرهای جنوبی و کم آب کشور، تسریع در حفاری چاه‌های ژرف سیستان و … وجود دارند که با اجرایی شدن آنها می‌توان تا حدودى از تشنگی این استان محروم را کاهش داد.



بخش عمده ای از ریزگردها نشات گرفته از بسته شدن رود هیرمند است 



سرگزی در مورد دیپلماسی برای حل این بحران تصریح کرد: مجموعه‌های متولی در دولت دوازدهم برنامه مشخصى برای کنترل و مهار این گرد و غبارها در منطقه سیستان نداشتند، بخش عمده‌ای از  کانون ریزگردها نشات گرفته از بسته شدن رود هیرمند در افغانستان است که به واسطه نبود یک دیپلماسی مشخص در حوزه وزارت امور خارجه این گرد و غبار شدت گرفته است؛ ما در جهت احقاق حقابه رودخانه هیرمند و دریاچه بین المللی تالاب هامون و ممانعت از خشک شدن کامل این تالاب‌ها و منابع آبى نیازمند دیپلماسى قوى هستیم و بارها این موضوع را مطرح کرده‌ایم.



 اگر بی مهری‌ به استان‌های مرزی به همین منوال ادامه داشته باشد دولت برای ایجاد امنیت هزینه هنگفتی را باید پرداخت کند



عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، در ادامه تاکید کرد: روزگاری نه چندان دور بادهای ۱۲۰ روزه سیستان نعمتی بزرگ برای اهالی سیستان محسوب می‌شد، اما امروزه در سایه بحران بی آبی تبدیل به معضل جدی شده است که با خود مهاجرت را به همراه داشته است. مهاجرت در استان‌های مرزی تهدیدی ملی محسوب می‌شود, اگر بی مهری‌ به استان‌های مرزی به همین منوال ادامه داشته باشد دولت برای ایجاد امنیت هزینه هنگفتی را باید پرداخت کند.



نماینده مردم زابل و زهک در مجلس یازدهم ادامه داد: روزگاری نه چندان دور این بادها به عنوان یک کولر آبی برای سیستان عمل می‌کردند اما امروز به دلیل خشکسالی تبدیل به کانون بحرانی شده‌اند. 



بیشتر بخوانید: 





رئیس مجمع نمایندگان استان سیستان و بلوچستان در پایان خاطر نشان کرد: یکی از عوامل موثر منجر به رشد مهاجرت از منطقه سیستان شد، وجود ریزگردها و بادهای طولانی مدت است که زندگی را برای اهالی این منطقه مشکل کرده و بسیاری از مردم دچار بیماری‌های ریوی، قلبی و عروقى کرده است./



پایان پیام



 

  • کد خبر : 324500
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

آخرین اخبار