به گزارش خبرگزاری خانه ملت؛ رضا شیران خراسانی اظهار کرد: آمریکا، فرانسه و انگلیس با این رفتار نشان دادند که هیچ اهمیتی برای حقوق بین الملل و اصول مندرج در منشور سازمان ملل قائل نیستند، این رفتار آنها نقض کامل تمام اصول مسلم در حقوق بین الملل است.
وی افزود: رفتار این دولت ها نشان می دهد، علیرغم عضویت در کنوانسیون های مختلف، مسائلی که تحت عنوان حقوق بشر مطرح می شود، همه را تفسیر به رای کرده و بر این باورند، آنچه آنها تشخیص می دهند و نه سایر جوامع، صحیح است.
شیران خراسانی ادامه داد: عملکرد دولت های یاد شده همچنین نشان می دهد، آنها حتی همین ساختاری که خود به آن معتقدند و در شورای امنیت و سازمان ملل مقرر کردند را قبول نداشته و به آن احترام نمی گذارند.
وی تاکید کرد: براساس ساختار و قراردادهای اعضای شورای امینت، حتی اگر قرار به حمله به یک کشور باشد، باید بر اساس چارچوب های ساختاری انجام شود، هرچند آن ساختار هم صحیح نیست.
به گفته این دکترای حقوق بین الملل، این ساختارها که کشورهای حمله کننده، خود در شورای امنیت ایجاد کرده اند، باید در این شورا به تصویب رسیده و زیر مجموعه فصل هفتم قرار بگیرد.
شیران خراسانی اضافه کرد: اقدامات نظامی با توجه به همه شاخصه هایی که در فصل هفتم مطرح است، می تواند صورت گیرد اما اکنون شاهدیم بدون توجه به هیچ یک از این موارد، حمله نظامی و تجاوز کرده اند.
وی تصریح کرد: چنین رفتارهایی نشانگر خوی درندگی آنهاست که مردم مظلوم منطقه را به بهانه های واهی مورد حمله قرار می دهند، آنها باید در مقابل همه انسان ها و مردم آگاه دنیا پاسخگو باشند زیرا آنها این مساله را نادیده نمی گیرند.
نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی گفت: دلیل حمله این کشورها به سوریه حتی اگر بهانه جویی باشد، چنین حقی را به آنها نمی دهد زیرا هیچ کشوری حق تجاوز به کشوری دیگر را ندارد، این یک اصل مسلم است که در کنار اصل عدم مداخله و حق حاکمیت در کشورها، اصول معینی را در عرصه بین الملل تشکیل می دهند.
شیران خراسانی هدف کشورهای حمله کننده به سوریه را کندکردن محور مقاومت عنوان کرد و افزود: این کشورها از ابتدا به دنبال نابودی محور مقاومت بودند و چون به هدف خود نرسیدند، از راه دیگری وارد شدند، در حالیکه حرف محور مقاومت نفی ستم، سلطه گری و استثمارگری است.
به گفته وی، حمله به سوریه نشان داد، این دولت ها ستمگر و استثمارگر هستند و تنها در جهت منافع خود حرکت و رفتار می کنند.
طبق فصل هفتم منشور سازمان ملل متحد، شورای امنیت قدرت زیاد و گستردهای برای ارزیابی تصمیمهای گرفته شده در وضعیت هایی در سطح جهان دارد که در این منشور از آن تحت عنوان «تهدید صلح جهانی، تخطی از رویههای صلح، یا اعمال خشونت و زور» نام برده شده است.
طبق این منشور، در این چنین وضعیتهایی، کار شورای امنیت محدود به توصیه نشده ومیتواند اقدامات جدیتری مانند استفاده از نیروی نظامی برای نگهداری یا بازگرداندن آنچه صلح و امنیت جهانی مینامد، انجام دهد.
در همین راستا، شورای امنیت پس از بیان دقیق کیفیت حقوقی یک وضعیت و قبول آن به عنوان تهدیدی برای صلح یا نقض صلح یا عملی تجاوزگرانه از دید این شورا، ابتدا تصمیماتی که جنبه غیرنظامی دارد، اتخاذ میکند تا از پیچیدهتر شدن اوضاع جلوگیری کند.
این شورا در صورت نیاز، میتواند مجازات هایی از قبیل قطع کامل یا جزئی روابط اقتصادی، ارتباطات زمینی، هوایی، دریایی، پستی، تلگرافی، بیسیمی و دیگر وسایل ارتباطی و هم چنین قطع روابط دیپلماتیک را در نظر بگیرد و تمام دولتهای عضو سازمان موظفاند آنها را اجرا کنند.
د صورتی که شورای امنیت تشخیص دهد، اقدامات پیش بینی شده در ماده 41 یعنی مجازات های دیپلماتیک و اقتصادی، کافی نیست، میتواند از نیروهای نظامی، هوایی و دریایی یا هر وسیله دیگری که از دید آنها برای حفظ یا برقراری صلح و امنیت بینالمللی لازم است (مانند تصمیمات نظامی)، علیه دولت یا دولتهایی که از دید این شورا، تهدید کننده صلح، یا ناقض صلح یا متجاوز استفاده کند.
آمریکا به همراه متحدانش (انگلیس و فرانسه) بامداد شنبه دمشق پایتخت و استان «حمص» سوریه را هدف حمله موشکی قرار داد.
رسانههای غربی روزهای گذشته مدعی استفاده دولت سوریه از تسلیحات شیمیایی در شهر «دوما» در غوطه شرقی سوریه شد و آمریکا، انگلیس و فرانسه به همین بهانه، تهدید به اقدام نظامی مشترک علیه سوریه کردند.
این در شرایطی است که دولت سوریه، در پی توافقی که در سال 2014 صورت گرفت، تمام تسلیحات شیمیایی خود را به نمایندگان سازمان ملل و سازمان منع سلاح های شیمیایی تحویل داده بود.
به گزارش ایرنا؛ تاکنون هیچ مدرکی دال بر نقض تعهدات دمشق ارائه نشده است./
پایان پیام