عضو کمیسیون انرژی مجلس، معتقد است: عربستان نمی تواند با ایران که از دانش پایه ای هسته ای است مقابله کند زیرا با کمک غربی ها به این دانش دست پیدا کرده است.

چرا عربستان به دنبال ساخت نیروگاه اتمی است؟/ ریاض بدون کمک غرب محلی از اعراب در دانش هسته ای پیدا نمی کند

علی بختیار در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، در خصوص تصمیم دولت عربستان مبنی بر تاسیس ۱۶ نیروگاه هسته‌ای در کنار طرح مباحثی چون توافق هسته‌ای آمریکا و عربستان، گفت: تفاوت عمده ای بین عربستان و مسائل هسته ای است و آن اینکه ایران برای دستیابی به دانش در همه حوزه ها و به ویژه هسته ای دارای جوانان علاقمند و متخصص است که با نوآوری های در همه سطوح از استخراج تا اکتشاف اورانیوم و تولید کیک زرد و غنی سازی اورانیوم تا موضوعاتی چون ساخت نیروگاه هسته ای حرفی برای جهان دارند.

نماینده مردم گلپایگان و خوانسار در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: دستیابی به انرژی هسته ای با هدف کسب دانش و تولید و شکستن دانش در این حوزه همراه بوده اما عربستان سعودی و سایر کشورها در این مسیر هیچ دستاوردی نداشتند.

وی افزود: در موضوع تولید برق در نیروگاه های هسته ای نیز ایران توانسته نیورگاه اتمی بوشهر را راه اندازی کند حال انکه عربستانی ها تنها با پول و سرمایه مالی به دنبال سرمایه گذاری در این بخش ها افتادند.

بختیار ادامه داد: جمهوری اسلامی جهت گیری مطلوب تری را در برنامه ششم مورد نظر قرار داده تا تولید انرژی های تجدید پذیر نیز دنبال شود زیرا این انرژی ها با همه انحای آن که یکی از آنها هسته ای است، می تواند موجبات رقابت ایران را در دنیا تعبیه کند.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: عربستان قطعا به دنبال دانش نیست و مصوبه ساخت 16 نیروگاه اتمی صرفا برای تولید برق است زیرا در کنار آن دانش قنی نیست، در غیر این صورت از انتقال دانش فنی برخوردار است. در حقیقت سعودیها از دانش هسته ای دانش پایه برخوردار نیستند.

بختیار افرود: عربستان به کمک آمریکا و غربی ها از این دانش بهره مند شده است، آمریکایی ها نیز برای مقابله با جمهوری اسلامی از این تحرکات انام می دهد تا اقدامات خصمانه خود علیه ایران در منطقه را جامه عمل بپوشاند. در حالیکه با این اقدامات نمی توانند با کشوری که از دانش پایه برخوردار است، مقابله کند.

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، گفت: عربستان با ایران که به عنوان کشوری هسته ای در دنیا مطرح ایت نمی تواند رقابت کند زیرا فاصله بین ما و آنها بسیار است.

به گزارش خبرگزاری خانه‌ملت؛ کابینه دولت عربستان تصویب کرد که در ۲۰ سال آینده ۱۶ نیروگاه هسته‌ای در این کشور تاسیس شود. مقامات عربستان گفتند که این نیروگاه‌ها اهدافی صلح‌جویانه و غیرنظامی را دنبال می‌کنند./

پایان پیام

برچسب‌ها

آخرین اخبار