عضو هیئت رئیسه کمیسیون صنایع معادن مجلس،گفت: در چند سال اخیر با توجه به افزایش تعرفه گمرکی کالاهای فناوری و رایانه‌ای قاچاق این محصولات بیشتر شده است.

پروسه طولانی واردات قانونی واردکننده را به‌سمت قاچاق می‌برد/افزایش تعرفه گمرکی عامل قاچاق کالاهای فناوری و رایانه‌ای

سیده حمیده زرآبادی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، در خصوص واردات قاچاق قطعات الکترونیکی و کامپیوتری، اظهار داشت: در حوزه واردات ادوات و وسایل الکترونیکی به خصوص قطعات کامپیوتری مسائل مختلفی دخیل هستند که واردات این وسایل را به صورت غیر قانونی برای قاچاقچیان  وسوسه انگیز می‌کند.

نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه کوچک بودن و قابل حمل بودن این محصولات و یا تولیدات از طرفی و ارزش مالی آنها از سوی دیگر باعث شده که وارد کننده در حجم کوچکی از واردات سود بالایی ببرد، گفت: و از آنجایی که این محصولات مصرفی بوده و با گذشت زمان تجهیزات قدیمی کنار رفته و جای خود را به محصولات و تولیدات جدید و مدرن می‌دهد؛ بنابراین بازار رو به رشد و پر رونقی دارد و وارد کننده باید محصول خود را به سرعت وارد بازار کند تا با تکنولوژی روز و قبل از قدیمی شدن محصول آن‌را به‌فروش برساند.

وی با اشاره به اینکه یکی از دلایلی که واردات این نوع محصولات از طریق کانالهای غیررسمی بیشتر شده مدت زمان طولانی است که باید صرف ورود کالا از طرق رسمی شود، اضافه کرد: عملا وارد کننده واقعی مدت زمان پیش بینی شده فروش محصول  و بازار محصول را از دست داده است بنابراین رو به قاچاق این محصولات می آورند.

زرآبادی ادامه داد: استفاده از محصولاتی که به‌صورت قانونی وارد کشور می‌شوند، مزایای خود را دارد مانند گارانتی و خدمات پس از فروش که خریدار باید در هنگام خرید به این نکات نیز توجه کند.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه به‌صورت معمول قاچاق در جایی صورت می‌گیرد که تعرفه گمرکی بالا و تقاضا محصول زیاد است، تصریح کرد: در چند سال اخیر با توجه به افزایش تعرفه گمرکی کالاهای فناوری و رایانه‌ای قاچاق این محصولات بیشتر شده است.

عضو هیئت رئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه در کشور ما سهم کمی را برای تولید کنندگان فناوری یارانه‌ای دیده‌ایم و به دلیل عدم وجود دانش و توان کافی در جهت رقابت با محصولات خارجی قیمت تمام شده و کیفیت محصولات خارجی در مقایسه با مشابه داخلی بسیار به صرفه‌تر بوده و خریدار را از هر نظر جذب می‌کند، خاطرنشان کرد: با توجه به پیشرفت، خلاقیت و پتانسیل مالی به‌منظور تحقیقات و نوآوری روز افزون در تولید محصولات خارجی و نبود این پتانسیل در شرکت‌های داخلی  بسیاری از تولیدکنندگان رو به واردات و یا مونتاژ این کالا‌ها آورده‌اند./

پایان پیام

برچسب‌ها

آخرین اخبار