خبرگزاری خانه ملت، سرویس فرهنگی؛ مریم ابوفاضلی_ رئیس سازمان سینمایی فروردین سال گذشته درباره کمبود سینما و سالن در شهرستانها گفته بود که صنعت سینمای کشور عالی کار میکند و ظرفیت تولید خوبی دارد اما درحال حاضر ۱۰۰۰شهر بیسینما داریم؛ به گفته ایوبی سینمای ایران باید چهار هزار سالن داشته باشد.
طبق بانک اطلاعات سالنهای سینمای فعال کشور مندرج در وبسایت رسمی انجمن سینماداران ایران، فقط 273 سالن سینما در ایران وجود دارد و اگر برخی فرهنگسراها را نیز بهدلیل اینکه یکی دو سانس یا بیشتر در روز یا هفته فیلمهای روز را نمایش میدهند، جزو سالنهای نمایشی به حساب آوریم، حدود 330سالن سینما در ایران وجود دارد که در مقایسه با فراوانی جمعیت و پهناوری وسعت کشور، عدد بسیار کم و ناچیزی است و طبق استانداردهای جهانی ایران به بیش از 9600سالن سینما نیاز دارد.
نمایندگان مجلس که عمده شهرهای بدون سینمای کشور در حوزه انتخابیه آنها قرار دارد، ضمن تشریح وضعیت سالنهای سینمایی شهرهای خود، نقطه نظرات خود نسبت به این موضوع را مطرح کردند.
در همین راستا، عضو ناظر مجلس در شورای فرهنگ عمومی استان هرمزگان با اشاره به اینکه این استان از لحاظ دارا بودن سالن سینمایی وضعیت خوبی ندارد، تصریح کرد: ۱۳شهرستان این استان بدون سالن هستند و فقط ۲سینما در بندرعباس وجود دارد.
در این باره نماینده مردم نطنز و قمصر و عضو مجمع نمایندگان استان اصفهان در مجلس گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در منطقه فعالیت زیادی انجام نداده است و در حوزههای فرهنگی به خصوص ایجاد زیرساختهای فرهنگی در این منطقه عقب ماندهایم.
همچنین عضو هیات رئیسه کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور مجلس و نماینده سمیرم در مجلس با اشاره به لزوم فعال شدن بخش خصوصی برای راهاندازی سینما در شهرهای کوچک، خواستار حمایتهای مادی و معنوی از سینماداران در مناطق محروم شد.
با این حال، عضو هیأت رئیسه کمیسیون فرهنگی و عضو مجمع نمایندگان استان گلستان در مجلس معتقد است بخش خصوصی به دلیل نبود صرفه اقتصادی به موضوع ساخت سالن سینمایی در شهرهای کوچک و کمجمعیت ورود نمیکند.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرگزاری خانه ملت با اشاره به کمبود سالنهای سینما نظرات خود را عنوان کردند که در ادامه میخوانید.
هاشمی تختی نژاد انتقاد کرد: قحطی سالن سینما در استان هرمزگان/ ۱۳شهر بدون سالن
![]() |
حسین هاشمی تختینژاد در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت با اشاره به وضعیت سینما در استان هرمزگان گفت: متاسفانه هرمزگان از لحاظ سینما وضعیت خوبی ندارد؛ 13شهرستان این استان سالنی ندارند و در بندرعباس فقط 2سینما وجود دارد و بقیه شهرستانها از آن بی بهره هستند که این نقیصه باید برطرف شود.
نماینده مردم بندرعباس، قشم، ابوموسی، حاجی آباد و خمیر در مجلس شورای اسلامی افزود: 2سینما در مجتمعهای تجاری ستاره جنوب و ستاره شهر بندرعباس وجود دارد و هیچیک از 2سینمایی که قبل از انقلاب وجود داشت، اکنون فعال نیستند.
عضو ناظر مجلس در شورای فرهنگ عمومی استان هرمزگان خاطر نشان کرد: بندر لنگه نیز در قدیم یک سینمای روباز داشت اما آن نیز در حال حاضر فعال نیست و علت آن باید بررسی شود؛ لازم است اداره فرهنگ و ارشاد استان در این راستا پیگیریهای لازم را انجام دهد.
رئیس مجمع نمایندگان هرمزگان در مجلس تصریح کرد: شاید بتوان گفت یکی از علتهای بیتوجهی به سینما در این منطقه، پر بودن زمان مردم با فیلمهای تلویزیون باشد؛ از طرفی استان هرمزگان لب مرز است و یک خطر و نکتهای که وجود دارد و باید به آن توجه شود این است که مردم در لب مرز بدون ماهواره، میتوانند صدا و سیمای حاشیه جنوبی خلیج فارس را در تلویزیون خود بگیرند و مقداری تحت تاثیر آن رسانهها نیز قرار بگیرند.
هاشمی تختینژاد افزود: جا دارد دولت و به خصوص وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و در جهت فراهم کردن تسهیلات همتی داشته باشد برای اینکه بتواند در بقیه شهرستانها به خصوص شهرستانهای بزرگ استان مثل میناب، رودان و بندر لنگه سینما داشته باشند.
رئیس مجمع نمایندگان هرمزگان در مجلس تصریح کرد: قطعاً کسانی هستند که در این راستا اقبالی داشته باشند و پیگیری کنند اما باید دولت و اداره فرهنگ و ارشاد استان به آنها تسهیلات بانکی داده و فضا و زمین به آنها بدهند چراکه اعتبار و بودجه دولت برای ساخت سالنهای سینما جواب این کار را قطعا نمیدهد اما اگر بخش خصوصی تشویق شوند بعید است از ساخت سینما در شهرها استقبال نشود و این رسالت دولت است که در این راستا کاری انجام دهد.
صفارینطنزی معتقد است: در حوزههای فرهنگی به خصوص ایجاد زیرساختهای فرهنگی در منطقه عقب ماندهایم
![]() |
مرتضی صفارینطنزی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت با اشاره به وضعیت سینما در حوزه انتخابیه خود گفت: در شهر نطنز و بادرود سینمای فعالی وجود دارد که بسیار از آن استقبال شده و مردم میتوانند فیلمهای روز را در آن تماشا کنند و فرصت خوبی برای مردم منطقه است اما قمصر سینما ندارد.
نماینده مردم نطنز و قمصر در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از اینکه در حوزههای فرهنگی به خصوص ایجاد زیرساختهای فرهنگی در این منطقه عقب ماندهایم، ادامه داد: تلاش زیادی در این زمینه نشده است؛ ضمن آنکه سینمای نطنز در واقع در سالنی در یک فرهنگسرای نیمه کاره قرار دارد که هم به عنوان سینما و هم برای برنامه مناسبتهای مختلف از آن استفاده میشود و اختصاصاً سینما نیست و در واقع یک سالن آمفیتئاتر است.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در منطقه فعالیت زیادی انجام نداده است، افزود: در ملاقات اخیری که با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی داشتم درخواستهایی در زمینه تقویت زمینههای فرهنگی منطقه داشتم که ایشان موافقت کرده و دستورات آن را دادند و ما نیز پیگیر هستیم؛ قرار شد یک مجتمع فرهنگی کامل ظرف امسال و سال آینده در بودجه پیشبینی کرده و بسازند که امیدواریم این نقیصه برطرف شود.
این نماینده مردم در مجلس دهم در مورد ورود بخش خصوصی در منطقه برای ایجاد سالن سینما تصریح کرد: متاسفانه در سالهای اخیر در منطقه با پدیده مهاجرت روبرو بودیم و جمعیت ساکن این حوزه کم شده است لذا شاید برآوردهای بخش خصوصی برای درآمدزایی اینگونه کارها، نتیجه ندهد به همین دلیل بخش خصوصی انگیزه زیادی برای ورود به این زمینهها ندارد لذا بایستی دولت و بخش عمومی کشور در این زمینه فعالیت بیشتری داشته باشند.
سلیمی عنوان کرد: لزوم فعال شدن بخش خصوصی برای راهاندازی سینما در شهرهای کوچک
![]() |
اصغر سلیمی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت با اشاره به وضعیت سینما در حوزه انتخابیه خود گفت: از چهار شهر موجود در حوزه انتخابیه سمیرم، فقط شهر سمیرم سینما دارد و اداره فرهنگ و ارشاد سمیرم سینمایی راهاندازی کرده اما موفق نبوده و غیرفعال است.
نماینده مردم سمیرم در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اگر بخش خصوصی یا نهادهای دیگر در این زمینه فعال شوند، قطعا ساخت سینما کارساز است چراکه سینمایی که ساخته میشود باید از لحاظ مختلف از جمله صندلی، پرده نمایش، تهویه، بوفه و امکانات دیگری که لازمه یک سینما است، را داشته باشد اما متاسفانه توجه به این مسائل در شهرستانها وجود ندارد.
وی افزود: با حوزه هنری صحبت شده و قرار شد آنها ضمن رایزنی با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تدبیری بیندیشند تا در شهرستانهایی که وزارت فرهنگ نمیتواند کاری انجام دهد، حوزه هنری سرمایهگذاری کند و این نهاد اعلام کرده میتوانند سینما را نوسازی کرده و امکانات آن را به روز کنند تا بتوان جذب مردم به بحث سینما و اکران همزمان فیلمهای سینمایی را داشت.
سلیمی با انتقاد از اینکه تاکنون در بحث سینما کار زیادی انجام نشده است، تصریح کرد: با توجه به فعالیت تلویزیونها، شبکههای ماهوارهای و شبکههای مجازی، سینما کمی مغفول واقع شده است و بسیاری از فیلمهای سینمایی که ساخته میشوند، به صورت غیرقانونی و به صورت سیدی در اختیار مردم قرار داده میشود.
این نماینده مردم درمجلس دهم یادآور شد: دولت باید حمایتهایی را به بخش خصوصی داشته باشد تا این بخش با انگیزه بهتر و با حمایتهای مادی و معنوی وارد صحنه سینما شود.
عضو هیات رئیسه کمیسیون شوراها و امورداخلی کشور در مجلس در مورد فعال شدن بحث سینما در منطقه خود گفت: باید به مردم انگیزه داده شود که به سینما بیایند، این انگیزه میتواند از طریق مختلف ایجاد شود، هم قیمت بلیط فیلمهایی که در شهرستان اکران میشود بهتر شود و در برخی از ایام قیمت آن کمتر شود و در مواردی نیز مدارس، ادارات، شوراها و روستاها بتوانند به صورت نیمبها یا رایگان فیلمها را تماشا کنند و کمکم جایگاه سینما میتواند مثل قبل در کشور فعال شود.
ابراهیمی: ساخت سالن سینمایی در شهرهای کوچک برای بخش خصوصی صرفه اقتصادی ندارد
![]() |
علیرضا ابراهیمی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت با اشاره به وضعیت سالنهای سینما در حوزه انتخابیه خود گفت: در حوزه انتخابیه بنده 7 شهر وجود دارد؛ آزادشهر که بالای 50هزار نفر جمعیت دارد دارای یک سالن سینمایی است و بقیه شهرها کمتر از 50هزار نفر هستند و سالن سینمایی ندارند اما به دلیل همجوار و نزدیکی با آزادشهر، در صورت علاقه به استفاده از سینما از همان یک سینما استفاده میکنند.
نماینده مردم رامیان و آزادشهر در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: جمعیت شهرهای حوزه انتخابیه من به 10هزار نفر و 15هزار نفر میرسد و ساخت سالن برای سینماداران و عرصه سینما صرفه اقتصادی ندارد و احتمالا بخش خصوصی نیز به همین دلیل به این موضوع ورود نمیکند.
عضو هیأت رئیسه کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی افزود: در آیین نامه اجرایی برنامه سوم و چهارم توسعه ذکر شده بود شهرهای دارای جمعیت بیش از 15 هزار نفر، اگر متقاضی بخش خصوصی برای ساخت سالن سینما وجود نداشته باشد، دولت و شهرداریها باید در این زمینه ورود کنند./
پایان پیام