خبرگزاری خانه ملت

هدر اصلی
  • تاریخ انتشار : 1401/04/11 - 11:56
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
سرویس : فضای مجازی
قاسم‌پور نوشت:

چند نکته در باب سیاست‌گذاری ازدواج

رئیس فراکسیون زنان و خانواده مجلس در توئیتی نکاتی را درباره مسائل ازدواج جوانان، همسریابی،قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت ،مشکلات اجتماعی طلاق،برشمرد.

 به گزارش  خبرگزاری خانه ملت؛ فاطمه قاسم‌پور رئیس فراکسیون زنان و خانواده مجلس و نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی در توئیتی نوشت:



امروز، سالروز ازدواج حضرت علی(ع) و حضرت زهرا(س) و روز ازدواج است. این روز مبارک را خدمتتان تبریک می‌گویم و چند نکته در باب سیاست‌گذاری ازدواج عرض می‌کنم:



1) دسترس‌پذیرکردن آمارهای موجود جهت شناسایی دقیق وضعیت اجتماعی ضروری است. آمارهای ازدواج نه تنها به تفکیک و دقت، در اختیار نهادهای پژوهشی و کارشناسان قرار ندارد، بلکه حتی دسترسی نیز برای افراد حاضر در عرصه سیاست‌گذاری، با پیگیری میسر است.



2) ارائه تحلیل آماری کارشناسی مبتنی بر بافت جامعه ایرانی و اصول جمعیت‌شناسی، نکته‌ایست که باید مورد توجه قرار داد و نباید مسئولان و برنامه‌ریزان اجتماعی با ارائه آمارهای خام موجب ایجاد دلهره در میان افراد شوند.



3)اگرچه مطابق گزارش‌های بانک مرکزی، میزان اعطای ‎ وام ازدواج افزایش داشته، اما همچنان گزارش‌های مردمی حاکی از تخطی برخی شعب بانکی از مصوبه قانون بودجه درخصوص ضامن برای متقاضیان وام ازدواج است که ضروری است دولت با تشدید فرآیند نظارتی خود، این وضعیت را اصلاح کند.



4) در کنار مسائل اقتصادی، یکی از مسائل مهم جوانان در ازدواج، پیدانکردن همسر دلخواه است. مطابق موج دوم سنجش نگرش جوانان ایرانی به ازدواج (ایسپا)، 49.1 درصد جوانان نیافتن همسر دلخواه را از دلایل عدم ازدواج خود ذکر کردندو همین آمار گویای ضرورت توجه مسئولان و دغدغه‌مندان است.



5 ) در ماده 37 قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، موضوع واسطه‌گری در امر انتخاب همسر مورد توجه قرار گرفت و به صورت تکلیف برعهده سازمان تبلیغات و وزارت ورزش گذاشته شد. تاکنون هماهنگی موثری برای اجرای این ماده قانونی رخ نداده است.



6)آن‌چه در کنار این مورد، همسریابی را برای بخشی از جوانان سخت کرده، تغییرات ذهنی و مطالبه معیارهایی دست‌نایافتنی و اغلب غیرواقعی در طرف مقابل است. مطابق پژوهش ایسپا، بیش از 42 درصد جوانان عشق را مهم‌ترین دلیل برای ازدواج می‌دانند.



7.نقش رسانه‌ها و بازنمایی و برساخت معیارهای ظاهری غیرواقعی، عشق‌های فانتزی، وضعیت‌های اقتصادی دست‌نایافتنی و... غیرقابل انکار است. فرهنگ‌سازی رسانه‌ای می‌تواند تا حدودی در ایجاد نگاه واقع‌بینانه‌تر برای جوانان مؤثر باشد.



8) با افزایش طلاق در سال‌های اخیر، «بازازدواج زنان و مردان پس از طلاق یا فوت همسر» یکی از مسائلی باشد که در آینده‌ای نزدیک با آن مواجه خواهیم بود. این ازدواج اگرچه اتفاقی مبارک است، اما ملاحظات روان‌شناختی و مهارتی خاص خود را دارد؛



9) به خصوص اگر دو طرف از ازدواج سابق خود فرزندانی داشته باشند.لازم است سیاست‌گذاران از اکنون به فکر برنامه‌ریزی دقیق اجتماعی با کمک کارشناسان باشند.



10) برای حل مسائل اجتماعی، همه متولیان امر بایستی به فکر شناسایی دقیق وضع موجود و تعریف برنامه مؤثر باشند، در این زمینه در مجلس  در کنار دولت و با نظارت اثرگذار، برای افزایش نرخ ازدواج و تحکیم خانواده پیگیر هستیم.



 

  • کد خبر : 345020
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

آخرین اخبار