خبرگزاری خانه ملت

هدر اصلی
  • تاریخ انتشار : 1402/04/05 - 13:51
  • زمان مطالعه : 8 دقیقه
سرویس : صحن
گزارش خانه ملت از نشست علنی امروز مجلس؛

حرکت مجلس و دولت در مسیر کاهش تورم؛ رونق به سفره مردم بر می گردد

دولت با ارائه لایحه ای برای کاهش نرخ مالیات بر ارزش افزوده واردات کالاهای اساسی و مجلس با تصویب این لایحه در مسیر کاهش تورم حرکت کردند و به زودی رونق به سفره مردم بر می گردد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، گرانی کالاهای اساسی و داروها، یکی از دغدغه های مردم در روزهای پرنوسان بازار ارز و دلار است، از این رو دولت لایحه ای دو فوریتی برای کاهش ارزش افزوده برخی داروها و کالاهای اساسی به مجلس ارسال کرد این لایحه دو فوریتی برای اصلاح بخشی از قانون بودجه سال 1402 است که روز گذشته (یکشنبه 4 تیرماه) کلیات آن با موافقت نمایندگان رو به رو شد و امروز( دوشنبه 5 تیرماه) جزییات لایحه نیز بررسی و به تصویب رسید که در صورت تایید از سوی شورای نگهبان کاهش تورم رقم خواهد خورد.



لایحه دوفوریتی الحاق یک بند به تبصره (6) قانون بودجـه سال 1402 کل کشور تاکید دارد که در سال 1402، واردات داروهای ضروری و تجهیزات مصرفی پزشکی که فاقد مشابه تولید داخل باشند، از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده معاف بوده و نرخ مالیات بر ارزش افزوده گندم، برنج، دانه های روغنی، انواع روغن خام، حبوبات ( شامل عدس، نخود، لوبیا و ماش)، قند، شکر، گوشت مرغ، گوشت قرمز، چای و همچنین نرخ مالیات بر ارزش افزوده قند و شکر تولید داخل به یک درصد تقلیل می یابد.



با این الحاق واردات کالاهای ضروری با هزینه کمتری انجام می شود و نرخ تمام شده آن کاهش چشمگیری پیدا خواهد کرد از این رو کالاها با قیمت مناسبی به دست مردم می رسد.



در جریان تصویب این بند الحاقی به قانون بودجه سال 1402، نمایندگانی چون سید سلمان ذاکر، آصفری، دلخوش، کوچکی نژاد خواستار حذف برخی اقلام از فهرست کاهش نرخ مالیات بر ارزش افزوده بودند، استدلال این نمایندگان بر این بود که اگر واردات کالاهایی که نمونه داخلی آن تولید می شود، کم هزینه انجام گیرد، تولید به مخاطره می افتد اما در مجموع نمایندگان مجلس با پیشنهاد حذف برنج و دانه های روغنی، چای و حبوبات از این لایحه موافقت نکردند.



در جریان بررسی لایحه مذکور، سیدکاظم دلخوش اباتری خواستار کاهش قیمت تولید برنج شد و تاکید داشت که این محصول استراتژیک است و باید هزینه کشاورز برای کشت برنج کاهش یابد. رحمت اله نوروزی  نیز در حمایت از برنج کاران گفت: متأسفانه در حالی به مقدار فراوان برنج، شکر و سایر محصولات وارد می شود که برنج تولید سال گذشته هنوز روی دست تولیدکنندگان داخلی مانده است، در شرایطی که زمان تولید جدید برنج رسیده و این محصول دچار بیماری شده است بنابراین لازم است که از برنجکاران داخلی به طور جدی حمایت شود. از سوی دیگر  کمال علیپور خنکداری نماینده مردم قائم شهر در مجلس یازدهم تذکر داد و گفت: کشاورزان ما با مشکل مواجهند، چرا که قیمت تمام شده تولید یک کیلو برنج برای کشاورز بیش از ۵۷ هزار تومان است، اما برنج را در شمال کشور ۵۰ هزار تومان می خرند!



حاجی دلیگانی یکی دیگر از مشکلات در حوزه تولید کشاورزی و دامداری را ممنوعیت تمدید دامداری های سنتی برشمرد و گفت: با این وضع همه دامداری ها باید صنعتی شوند و پروانه کسی که دام سنگین یا سبک داشته باشد با این اوصاف دیگر تمدید نمی شود. چرا این همه مانع برای تولید کشاورزی و دامداری کشور ایجاد می شود.



محمدرضا پورابراهیمی نیز یادآور شد که در حال حاضر مردم حاشیه شهر کرمان و اطراف به شدت دچار مشکل کم آبی هستند از این جهت تقاضا داریم هیأت رئیسه مجلس این موضوع را به طور ویژه مورد پیگیری قرار دهند البته موضوع انتقال آب خلیج فارس هم ادامه دارد و امیدواریم سال آینده این مشکلات برطرف شود.



همچنین  محسن زنگنه  در تذکری درباره لایحه دوفوریتی الحاق یک بند به تبصره (6 ) قانون بودجـه سال 1402 در خصوص کاهش مالیات بر ارزش افزوده از 9 به یک برای برخی کالاهای اساسی و دارو گفت: متأسفانه اکثر سیاست‌هایی که دولت به عنوان سیاست‌های ضدتورمی و کاهش تورم دنبال می‌کند مانند طرحی که امروز در مجلس نهایی و مصوب شد، در حقیقت اعطای یارانه و رانت به واردکننده است.



 



افزایش سهام سرمایه دور ششم بانک توسعه اسلامی



دولت برای اجازه مشارکت جمهوری اسلامی ایران در افزایش سـهام سرمایه دور ششم بانک توسعه اسلامی لایحه ای به مجلس ارائه کرد که کلیات و جزییات آن امروز به تصویب رسید. بانک توسعه اسلامی به نوعی یکی از محکم ترین و قوی ترین نهادهای مالی است که بر مبنای عقود اسلامی فعالیت می کند، بنابراین پشتیبانی و حمایت از آن همواره در دستور کار جمهوری اسلامی ایران بوده است.



سید شمس الدین حسینی در دفاع از تقویت بانک توسعه اسلامی گفت: به هیچ وجه چنین چیزی مطرح نیست که ما نتوانیم از ظرفیت این بانک استفاده کنیم، لذا پروژه های بزرگ و مهم کشور را با تامین مالی این بانک اعم از پروژه های بیمارستانی ، سد سازی و جمع آوری شبکه فاضلاب را انجام داده ایم. هم اکنون هم ما پروژه های بسیار بزرگ و مهمی را در دستور کار داریم که اگر این افزایش سرمایه صورت گیرد نمایندگان ما در بانک توسعه اسلامی می توانند با قوت بیشتری صحبت کنند.



جعفر قادری نیز توضیح داد: در طول سال هایی که ما با کشورهای اسلامی و همچنین کشور عربستان مشکلاتی داشتیم، نتوانستیم از ظرفیت این بانک به خوبی استفاده کنیم، بنابراین با توجه به فضای ایجاد شده نیاز است تا سرمایه خود را در این بانک افزایش داده و از منابع آن استفاده کنیم.



همچنین محمدرضا پورابراهیمی داورانی نیز در موافقت با کلیات لایحه افزایش سهام سرمایه دوره ششم بانک توسعه اسلامی گفت: جایگاه ما در مراکز منطقه ای و بین المللی به دلیل شرایطی که آمریکایی ها علیه ایران ایجاد کرده اند، امری ضروری است، بنابراین اهمیت پرداختن به این مجموعه های بین المللی نسبت به گذشته دوچندان شده است.



 



ناطقان











ناطقان 5 تیرماه


در میانه صحن علنی، نوبت به بیان نطق 5 نفر از نمایندگان مجلس رسید تا مطالب و خواسته های مردم و حوزه انتخابیه خود را مطرح کنند.



طاهری در نطق میان دستور: اگر ناترازی در انرژی اصلاح نشود شاهد افزایش تورم خواهیم بود



 باقرزاده در نطق میان دستور: بسیاری از مدیران و وزرای دولت سیزدهم اشتباهی هستند



 جلالی در نطق میان دستور: دولت رئیسی آقایی دلار را شکست



 رضوانی در نطق میان دستور: مجلس اجازه ورود کارشناسان قلابی حوزه اقتصاد را در رسیدگی به لایحه برنامه هفتم ندهد



مختار در نطق میان دستور:آبفای خوزستان آب شرب آبادان را به پالایشگاه می‌فروشد



 



تذکرات  











تذکرات شفاهی 5 تیرماه


در ادامه نشست علنی نمایندگان در قالب تذکر شفاهی و اخطار قانون اساسی نکاتی چون ضرورت رعایت آیین نامه داخلی مجلس، اعطای هویت به مردم سیستان و بلوچستان، پرداخت وجه خرید تضمینی گندم و انتقاد از دولت برای عدم خرید برنج مطرح کردند:



اسحاقی در تذکر شفاهی: نتیجه اجرای کاهش نرخ مالیات واردات کالاهای اساسی باید سر سفره مردم ملموس باشد



درخشان در تذکر شفاهی: وزیر کشور با اعطای شناسنامه هویت مردم استان سیستان و بلوچستان را به رسمیت بشناسد



حاجی دلیگانی در تذکری مطرح کرد: ضرورت رعایت آئین نامه داخلی در جریان رسیدگی به طرح و لوایح



کعب عمیر در تذکر شفاهی: ضرورت توجه معاون اول رئیس جمهور به وعده های زمین مانده دوران مدیریت بنیاد برکت



بشیری طی تذکر شفاهی: وجه خرید تضمینی گندم به طور کامل به کشاورزان پرداخت نشده است



زارعی کیاپی در تذکر شفاهی: بیش از ۳۰۰ هزار تن برنج تولیدات داخلی در انبارهای کشاورزان مانده است



زاهدی در تذکر شفاهی: ضرورت اختصاص بودجه لازم برای انتقال آب خلیج فارس به کرمان



فرخی میکال در تذکر شفاهی: دولت هیچ اقدامی برای خرید برنج انجام نداده است



نوش آبادی در تذکر شفاهی: لزوم اجرای مصوبات سفر رئیس جمهور به ورامین



حاجی دلیگانی در اخطار قانون اساسی: دولت با کنترل قیمت ها، باعث حضور پرشور مردم در انتخابات شود



بهروزی‌فر در تذکر شفاهی: اخذ مالیات از صنوف و کسب و کارهای کوچک عادلانه نیست



 



لایحه عفاف و حجاب نیاز به چکش کاری دارد



همچنین رحیم مظفری به دنبال ارائه اخطاری مستند بر اصل 75 قانون اساسی بود چرا که حسین جلالی در نطق میان دستور خود گفته بود مجلس اراده و انگیزه ای برای تصویب و اصلاح لایحه عفاف و حجاب ندارد که حجت الاسلام مجتبی ذوالنوری توضیح داد: ما در خصوص عفاف و حجاب قانون کم نداریم، در خصوص عدم رعایت حجاب شرعی طبق ماده (638) قانون مجازات اسلامی، دو ماه حبس یا 74 ضربه شلاق یا جزای نقدی بدل از حبس پیش‌بینی شده لذا برای اطلاع مردم عزیز عرض می‌کنم ما در این زمینه کمبود قانون نداریم که مجلس کوتاهی کرده باشد یا نسبت به تصویب قانون قصور یا تقصیری داشته باشد.



نایب رئیس مجلس تاکید کرد: مجلس مطلقاً نسبت به لایحه عفاف و حجاب ارسالی از سوی دولت بی‌تفاوت نبوده و با حساسیت آن را پیگیری می‌کند، مجلس حتی در این زمینه وقت‌کشی هم نکرده بلکه معتقد است این لایحه نقض‌هایی دارد که باید به شکلی چکش‌کاری شود و نقایص آن برطرف شود تا بازدارندگی لازم در این زمینه را داشته باشیم.



بیانیه پارلمان به مناسبت گرامیداشت هفته قوه قضاییه



در ساعات پایانی نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی احمد نادری  بیانیه ۲۷۵ نفر از نمایندگان مجلس را به مناسبت گرامیداشت هفته قوه قضاییه قرائت کرد در بخشی از این بیانیه آمده است: با توجه به ارتقای رضایتمندی مردم عزیز در دوره تحول و تعالی قوه قضاییه و به امید استمرار و تقویت آن تا رسیدن به نقطه مطلوب و رفع کاستی ها و نواقص از رئیس محترم قوه قضاییه انتظار داریم همچنان قاطعانه در این مسیر تحول و اصلاحی پر فراز و نشیب گام بردارد.



 



در نهایت حجت الاسلام مجتبی ذوالنوری نایب رئیس مجلس زنگ پایان نشست علنی امروز (دوشنبه، 5 تیرماه) مجلس شورای اسلامی را رأس ساعت 12:08 به صدا درآورد و گفت: نشست بعدی روز (سه شنبه، 6 تیر ماه) رأس ساعت 7:45 با ادامه بررسی دستور کار نشست علنی برگزار خواهد شد./



پایان پیام

  • کد خبر : 364036
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

آخرین اخبار