خبرگزاری خانه ملت

هدر اصلی
  • تاریخ انتشار : 1403/05/07 - 08:54
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
سرویس : اقتصادی
علیمردانی طی پیشنهادی به دولت آینده مطرح کرد:

توسعه ساخت و ساز مسکن با بهره‌مندی از ظرفیت بخش خصوصی

نماینده مردم ابهر، خرمدره و سلطانیه در مجلس، پیشنهاد خود را در خصوص بهره مندی از ظرفیت بخش خصوصی برای بهبود روند ساخت و ساز مسکن و حل چالش های طرح نهضت ملی تشریح کرد.

منصور علیمردانی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت؛ با بیان پیشنهادی برای توسعه روند ساخت و ساز مسکن در کشور، گفت: پیشنهاد بنده در خصوص استفاده از ظرفیت بخش خصوصی با هدف بهبود ساخت و ساز مسکن و تحقق شعار سال مبنی بر افزایش تولید با مشارکت مردم است.

نماینده مردم ابهر، خرمدره و سلطانیه در مجلس با بیان اینکه ساخت و ساز مشا‌رکتی در دنیا امری پذیرفته شده است، عنوان کرد: در این پیشنهاد دولت، زمین مناسب برای ساخت و ساز را از منابع طبیعی گرفته و پس از آماده‌‌سازی با اعلام عمومی در اختیار پیمان‌‌کاران و سرمایه‌‌گذاران بخش خصوصی جهت ساخت و ساز قرار می‌دهد و برای ساخت ساختما‌ن‌های 4 الی 5 طبقه واحدها 50/50 و یا 60/40 میان دولت و سرمایه گذار تقسیم می‌شود.

این نماینده مردم در مجلس ادامه داد: واگذاری زمین ها به بخش خصوصی از یک قواره تا 1000 قواره امکان پذیر می‌شود، به عنوان مثال اگر هزار قواره به جهت ساخت و ساز به بخش خصوصی واگذار ‌شود از این میزان حدود 40 درصد سهم دولت و حدود 400 واحد مسکونی می‌شود که با فروش 20 درصد آن می‌تواند هزینه‌های ساخت مسجد، درمانگاه و مدرسه را تامین کرد و باقی مانده را به صورت اجاره به شرط تملیک به افراد واجد شرایط و فاقد مسکن واگذار نماید.

نماینده مردم ابهر، خرمدره و سلطانیه در مجلس با اشاره به وضعیت متقاضیان طرح نهضت ملی مسکن تصریح کرد: هم اکنون افرادی که متقاضی مسکن‌های حمایتی و طرح نهضت ملی هستند، مستاجر بوده و هزینه زیادی را بابت اجاره و ودیعه مسکن می‌پردازند لذا با این شرایط و حقوق‌های کمتر از 10 میلیون تومان، توان پرداخت اقساط تسهیلات طرح نهضت ملی را نداشته و مجبور به واگذاری آنها می‌شود. تداوم این شیوه موجب ورود دلالان به طرح نهضت ملی و خالی ماندن دست متقاضیان واقعی از مسکن می‌شود. این درحالی است که اگر خانه ها به صورت اجاره به شرط تملیک به مردم واگذار شوند متقاضیان واقعی صاحب خانه می‌شوند.

علیمردانی تاکید کرد: پیشنهاد دیگر در خصوص تعاونی‌های مسکن است، برخی از تعاونی‌های مسکن با تغییر کاربری زمین های کشاورزی به مسکونی، اراضی را به وسیله ای برای سرمایه‌گذاری تبدیل کرده و ساخت و ساز انجام نمی‌دهند. لذا مطابق با پیشنهادی که طرح کردیم، دولت باید با ضرب العجل یک الی دو ساله به تعاونی‌های مسکن غیر فعال، آنها را وادار به ساخت و ساز نماید و در صورت عدم توجه به این امر، اراضی پس گرفته شده و اشخاص دیگری واگذار شود.

این نماینده مردم در مجلس اضافه کرد: هم اکنون شهرک های زیادی در کشور هستند که بدون ساخت و ساز رها شدند در حالی که زمین در مناطقی که ساخت و سازی صورت گرفته رشد نجومی داشته و تا حدود 60 میلیارد تومان هم به فروش می‌رسد. لذا این موارد نیازمند توجه بیشتر و اصلاح است. این موارد بخشی از طرح بنده برای بهبود روند ساخت و ساز در کشور و بهره‌مندی از ظرفیت بخش خصوصی برای به حرکت این حوزه مهم است. در صورت لزوم بنده حاضرم در حوزه ساخت و ساز مسکن با افرادی که راهکارها دیگری دارند، مناظره نیز داشته باشم./

پایان پیام

  • کد خبر : 381072
کلمات کلیدی
مهدی سعدی آرانی
خبرنگار

مهدی سعدی آرانی

آخرین اخبار