خبرگزاری خانه ملت

هدر اصلی
  • تاریخ انتشار : 1396/10/12 - 13:24
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
سرویس : سیاسی
خضری خبرداد:

مرزهای تمرچین و پرویزخان از امروز بازگشایی شدند/ دولت مرکزی عراق به دنبال بسته ماندن مرزها بود + فیلم

نماینده مردم سردشت و پیرانشهر در مجلس شورای اسلامی گفت: دولت مرکزی عراق به دنبال بسته ماندن مرزها بود ولی با رایزنی‌های که از طرف جمهوری اسلامی ایران صورت گرفت، مرزها باز شد.

رسول خضری درگفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، در خصوص بازگشایی مرزهای تمرچین و پرویزخان پس از 3 ماه، اظهار داشت: شب گذشته جلسه‌ای برگزار شد و از قبل نیز رئیس جمهور قول داده بود که روز دوشنبه این مرز بازگشایی می‌شود که این موضوع شب گذشته مصوب و از ساعت 8 صبح اعلام شد که مرزهای تمرچین و پرویزخان باز شده و اولین خودروها از ساعت 10 صبح وارد خاک عراق شدند.



نماینده مردم سردشت و پیرانشهر در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه ایران در طول تاریخ همواره پناه کردها بوده و قطعا ارتباط بین اقلیم کردستان و ایران به نفع دو طرف است و ما به دنبال تعامل حداکثری هستیم، بیان کرد: دولت مرکزی عراق به دنبال بسته ماندن مرزها بود ولی با رایزنی‌هایی که از طرف جمهوری اسلامی ایران صورت گرفت، مرزها باز شد که نشان می‌دهد ایران نقش شیخوخیت دارد.



وی با اشاره به اینکه ترکیه از ابتدای رفراندوم نه تنها مرزهای خود را نبسته بلکه صادرات خود به اقلیم را 3 برابر افزایش داد و بازارهای اقتصادی ایران در اقلیم کردستان را اشغال کرد و باز پس گرفتن این فرصت اقتصادی برای ایران زمان بر خواهد بود، افزود: عدم انسداد مرزهای زمینی با اقلیم کردستان از ابتدا با توجه به اینکه ترکیه نیز این کار را نکرد، نباید انجام می‌شد زیرا تعداد زیادی از مردم در این 3 ماه بیکار شدند و کوله‌بران در این مدت سختی کشیدند.



خضری با بیان اینکه انتظار داریم دولت به جهت بسته شدن 3 ماهه مرزهای خسروی و تمرچین کمک هزینه‌ای را برای کوله‌بران و مردم مرزنشین در نظر بگیرد و مشوق های صادراتی برای مرزنشینان افزایش یابد و تعرفه‌ها کاهش یابد تا بازارهای خود را پس بگیریم.



عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در گذشته میزان صادرات ایران به اقلیم کردستان 19 درصد، ترکیه 30 درصد و چین 11 درصد بود ولی اکنون چین به میزان 20 درصد رسیده و ترکیه نیز به حدود 70 درصد رسیده و واقعیت این است که 11 درصد از بازار اقلیم کردستان برای ایران باقی مانده است.



وی افزود: در کمیسیون تلفیق نیز مطرح کردم که معافیت های مالیاتی را برای شهرهای مرزی درنظر بگیرند و به مشوق های صادراتی نیز توجه داشته باشیم، زیرا کشوری مانند ترکیه 20 درصد مشوق صادراتی در نظر گرفته و ایران نهایتا 2 درصد مشوق صادراتی در نظر می گیرد که آن نیز محقق نمی‌شود.



نماینده مردم سردشت و پیرانشهر در مجلس شورای اسلامی گفت: گمرک اصلی ترکیه ابراهیم خلیل نام دارد که از طریق جنوب شرقی ترکیه صادرات را انجام می‌دهد و میزان کامیون‌های ترانزیت 300 کامیون در روز بود ولی آخرین آماری که گرفتیم تبدیل به 2 هزار و 100 کامیون شده است./



پایان پیام
















دانلود


 

  • کد خبر : 225734
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

آخرین اخبار