خبرگزاری خانه ملت

هدر اصلی
  • تاریخ انتشار : 1400/01/14 - 09:42
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
سرویس : اجتماعی
عنابستانی مطرح کرد

تلاش کمیسیون اجتماعی مجلس برای کاهش آسیب‌های اجتماعی در سال 1400

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس، از تلاش برای کاهش 5 آسیب اجتماعی مورد تاکید در قانون برنامه ششم توسعه اعم از طلاق، اعتیاد، خشونت‌های رایج، حاشیه نشینی و کودکان خیابانی به عنوان اولویت دستورکار این کمیسیون در سال 1400 یاد کرد.

علی اصغر عنابستانی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، در مورد پیگیری موضوعات اجتماعی که باید در سال 1400 در اولویت دستورکار کمیسیون اجتماعی مجلس قرار گیرد، گفت: متاسفانه با توجه به شرایط اقتصادی که در سال 99 در کشور حاکم بود و مردم در تامین معیشت با مشکلات جدی مواجه بودند آسیب‌های اجتماعی رو به رشد بود، هرچند ما همیشه در این حوزه با ضعف آماری مواجه هستیم و آمارها دیرتر از موعد برای ارسال به تصمیم‌گیران جمع‌بندی می‌شود اما شواهد نشان می‌دهد که آسیب‌های اجتماعی با رشد چشمگیری همراه بوده است.



شیوع کرونا در سال گذشته حدود یک و نیم میلیون شغل را از بین برد



نماینده مردم سبزوار، جغتای، جوین، خوشاب و داورزن در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: بخشی از رشد آسیب‌های اجتماعی ناشی از بیکاری حادث شده از شیوع کرونا بوده، کما اینکه حدود یک و نیم میلیون شغل در سال گذشته از بین رفت و بخش دیگری از رشد این آسیب‌ها نیز به وضعیت اقتصادی کشور و گرانی فزاینده‌ای که در بازار به وجود آمده، برمی‌گردد.



وی تصریح کرد: بی‌تردید پیگیری آسیب‌های اجتماعی همچون حاشیه نشینی، طلاق، کودکان خیابانی و اعتیاد باید در اولویت دستورکار کمیسیون اجتماعی قرار گیرد. ضمن اینکه برای موفقیت در کاهش آسیب‌های اجتماعی باید رفع مشکلات معیشتی و اقتصادی به عنوان پایه قرار داده شود.



عنابستانی خاطرنشان کرد: پایان سال گذشته مجلس تلاش کرد برخلاف آنچه دولت در بودجه نوشته بود، جهت گیری را به سمت تامین حداقل نیازهای زندگی مردم ببرد، بنابراین در بند‌های مختلف بودجه به این موضوع توجه ویژه‌ای شد.



دلایل عدم موفقیت دولت در کاهش آسیب‌های اجتماعی



وی با بیان اینکه ما باید برای بررسی ساختارهای تخصصی کاهش آسیب‌‎های اجتماعی هم برنامه‌ریزی کنیم. تاکید کرد: با توجه به اینکه امسال آخرین سال اجرای قانون برنامه ششم توسعه بوده و دولت موظف بوده برای کاهش 5 آسیب مشخص اعم از طلاق، اعتیاد، خشونت‌های رایج، حاشیه نشینی و کودکان خیابانی به عنوان اولویت برنامه‌ریزی کند، لازم است میزان موفقیت دولت در این زمینه مورد بررسی قرار گیرد.



این نماینده مردم در مجلس یازدهم، اظهار کرد: البته برغم اینکه دولت موظف بود این آسیب‌ها را سالانه20 درصد کاهش دهد، اما در این زمینه موفق عمل نکرده است و نه تنها این آسیب‌ها کاهش نداشته، بلکه رشد هم داشته‌اند، چرا که عملکرد پر انتقاد دولت در حوزه اقتصادی باعث شده که تلاش‌های صورت گرفته برای کاهش آسیب‌های اجتماعی با نتیجه مطلوبی همراه نشود.



عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: امیدواریم در سال 1400، هم این دولت و هم دولت جدیدی که روی کار خواهد آمد، توجه ویژه‌ای به این بخش داشته باشد تا بعد از این شاهد سیر نزولی آمار آسیب‌های اجتماعی باشیم./



پایان پیام

  • کد خبر : 316657
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

آخرین اخبار