خبرگزاری خانه ملت

هدر اصلی
  • تاریخ انتشار : 1402/11/12 - 18:40
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
سرویس : فرهنگی
منتظری:

خطوط ثلث ایرانی و ریحان از تاراج سایر کشورهای حفظ شود

عضو کمیسیون فرهنگی در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه بسیاری از کشورها تلاش می‌کنند تا هنر خوشنویسی را به نام خودشان ثبت کنند، گفت: تعدادی از کشورها در تلاش هستند تا هنر خوشنویسی به واسطه مصاحبه‌ با چهره‌های برجسته و شناخته شده کشور ما را به نام خود ثبت کنند؛ نباید اجازه بدهیم چنین اتفاقاتی رخ دهد.

غلامرضا منتظری در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت در مورد  بی توجهی به هنر خوشنویسی از و بین رفتن خطوط ثلث ایرانی و خطوط محقق و ریحان، گفت: هنر یکی از شیوه‌های برتر انتقال معنا و مفاهیم فرهنگ و تمدن اسلامی به نسل‌های آینده است، در بین هنرهای مختلف و متنوع، خوشنویسی در معرفی این فرهنگ به ویژه معارف دینی و ادبی ما  بسیار نقش تعیین کننده‌ای داشته و دارای پیشینه و دیرینه مناسبی است ما باید قدر این میراث را بدانیم و از آن به درستی استفاده کنیم.



ایران خاستگاه و سرچشمه هنر خوشنویسی است



نماینده مردم گرگان و آق قلا در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه ایران در بین سرزمین‌های اسلامی در حوزه خوشنویسی پیشگام و طلایه دار است، افزود: پیش قراولی و پرچمداری ایران در بسیاری از هنرها به ویژه هنر خوشنویسی این مهم را می‌طلبد که کشور ما نسبت به سایر کشورها باید کوشش بسیاری برای ثبت این میراث ماندگار داشته باشد، در نظر داشته باشیم که خاستگاه و سرچشمه هنر خوشنویسی ایران است.



عضو کمیسیون فرهنگی در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه بسیاری از کشورها تلاش دارند تا هنر خوشنویسی را به نام خودشان ثبت کنند، اظهار داشت: تعدادی از کشورها در تلاش هستند تا هنر خوشنویسی را با مصاحبه‌ با چهره‌های برجسته و شناخته شده ایرانی، به نام خود ثبت کنند و به اشکال مختلف، وعده و وعیدهای متفاوت این سرمایه‌ها را به گونه‌ای از آن خود کرده؛ نباید اجازه بدهیم چنین اتفاقاتی رخ دهد.



حمایت از هنر خوشنویسی را پررنگ کنید



عضو کمیسیون فرهنگی در مجلس شورای اسلامی به باز شدن چتر حمایتی مسئولان بر روی هنر خوشنویسی، تاکید کرد و گفت: هنر خوشنویسی در ظاهر بسیار آرام، خاموش و ساکت اما از درون خود بسیار اثر بخش است، نخستین جلوه‌های هنری ما با هنر خوشنویسی قرین شده است حتی معماری کشور، امروز  کتیبه‌های باقی مانده از سال‌‌های گذشته عجین شده با هنر خوشنویسی است، باید حمایت‌ها از این هنر ایرانی از همه جهات رخ دهد.



هنر خوش نویسی بسیار دیر بازده است



منتظری با تاکید بر اینکه حمایت از هنر خوشنویسی باید افزایش یابد، اظهار داشت: هنر خوش نویسی بسیار دیر بازده است و به راحتی رخ نمی‌دهد؛ در حدود نیم قرن زمان نیاز دارد تا هنرمندان و اساتیدی همچون امیر خانی در حوزه خوش نویسی پا به عرصه شکوفایی بگذارند.











زیبایی شناسی خط در آثار باستانی


وی با بیان اینکه تجارب گران سنگ هنرمندان نام آشنای ما در عرصه هنر به ویژه هنرمندان خوش نویسی باید به منصه ظهور و بروز برسد، یادآور شد: پرورش اساتید هنر خوش نویسی باید مورد توجه قرار بگیرد، اشاعه این هنر از مدارس تا دانشگاه‌ها امکان رشد آن هست و باید مورد توجه قراربگیرد.



شأن و منزلت هنرمندان  در جشنواره‌ها حفظ شود



عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نگاه هنرمند خوش نویس ما به جوایز جشنواره‌ها نیست، اظهار داشت: باید شأن و منزلت هنرمندان ما در جشنواره‌ها حفظ شود، در نظر داشته باشیم یک هنرمند نمی‌تواند همیشه برای دل خود بنویسد و یا بسراید. در مقیاس داخلی منزلت آنها باید حفظ شود تا انگیزه درونی هنرمند در تولید کمی و کیفی آثار افزایش پیدا کند و همچنین زمینه صاردات این محصولات هنری فراهم شود.



حمایت از هنرمندان در طرح اقتصاد فرهنگ و حمایت از صنایع خلاق فرهنگی



عضو کمیسیون فرهنگی در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر توجه به اقتصاد فرهنگ و حمایت از صنایع خلاق، اظهار داشت: اقتصاد فرهنگ از جمله موضوعاتی است که باید به صورت ویژه به آن توجه داشته باشیم؛ امیدواریم بعد از تصویب بودجه 1403 حمایت از هنرمندان به ویژه هنرمندان خوشنویسی در طرح اقتصاد فرهنگ و حمایت از صنایع خلاق فرهنگی مورد توجه قرار بگیرد.



طرح اقتصاد فرهنگ اقدام ریشه‌ای برای حمایت از هنرمندان است



منتظری با تاکید بر اینکه طرح اقتصاد فرهنگ اقدام ریشه‌ای برای حمایت از هنرمندان است که تا کنون اقدام اساسی برای آن صورت نگرفته، تاکید داشت: طرح اقتصاد فرهنگ و حمایت از صنایع خلاق فرهنگی اقدامی بی سابقه در تاریخ کشور است که اگر به تصویب برسد بی تردید حمایت‌های جدی از هنرمندان صورت می‌گیرد و گام بلندی در  جهت حمایت از هنرمندان خواهد بود، بخش نظارتی کمیسیون در حمایت از هنرمندان و آثار هنری بی نظیر خواهد بود.











غلامرضا منتظری


این نماینده مردم در مجلس یازدهم با تاکید بر نقش دو وزراتخانه در حمایت از هنر خوشنویسی ایران ، خاطر نشان کرد: وزارتخانه میراث فرهنگی و وزارت فرهنگ و ارشاد می‌توانند نقش بی بدیلی را در حمایت از هنرمندان خطاطی ایفا کنند و برای حفظ هنر خطاطی در برابر دست درازی سایر کشورها از حداکثر توان خود بهره بگیرند./



پایان پیام

  • کد خبر : 375663
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

آخرین اخبار