خبرگزاری خانه ملت

هدر اصلی
  • تاریخ انتشار : 1402/01/22 - 18:54
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
سرویس : بین الملل
درخشان در دیدار با سفیر هند در تهران؛

توسعه بندر چابهار مسأله حیاتی ایران و هند است

رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و هند، گفت: سال‌های طولانی از عمر همکاری ایران و هند در منطقه چابهار می‌گذرد و بندر چابهار مسأله حیاتی برای دو کشور و مردم سیستان و بلوچستان محسوب می‌شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، گدام دارمندرا سفیر هند در تهران امروز ( سه شنبه، 22 فروردین ماه ) با عبدالناصر درخشان رئیس گروه دوستی پارلمانی جمهوری اسلامی ایران و هند دیدار و گفت و گو کرد.



درخشان در ابتدای این دیدار با توجه به پایان دوره مسئولیت سفیر هند در تهران از همکاری‌ها و تعاملات وی  در دوره تصدی مقام سفارت در جمهوری اسلامی ایران و همچنین پایه ریزی خوب برای تقویت و تحکیم ارتباطات پارلمانی میان دو کشور تشکر نمود.



وی افزود: رابطه دو کشور فقط یک رابطه شکلی نیست و اشتراکات فراوان و عمیق بویژه در زمینه فرهنگ میان ایران و هند وجود دارد. چه خوب است ما ارتباطات فرهنگی میان ملت‌هایمان را با مسائل سیاسی گره نزنیم.



درخشان تصریح کرد: سال‌های طولانی از عمر همکاری ایران و هند در منطقه چابهار می‌گذرد و بندر چابهار مسأله حیاتی برای دو کشور و مردم سیستان و بلوچستان محسوب می‌شود.



وی در بخش دیگری از سخنان خود بر توسعه و گسترش تعاملات میان دو کشور بویژه در عرصه اقتصادی و تجاری تاکید کرد و بیان داشت: انتظار داریم در آینده نزدیک روند پیشرفت همکاری‌های فیمابین در بندر چابهار با توجه به معافیت‌های تحریمی که برای این بندر وجود دارد به نحوی باشد که پاسخگوی میزان علاقه و ارادت روزافزون مردم این منطقه به کشور و دولت هند باشد.



نماینده مردم ایرانشهر، دلگان، بمپور، سرباز، راسک و فنوج در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: شرایط اخیر بین المللی از جمله جنگ روسیه و اوکراین و تحریم‌های روسیه فرصت‌ جدیدی برای همکاری‌های میان ایران و هند و نیز سایر کشور‌های منطقه در استفاده از ظرفیت کریدور بین المللی شمال- جنوب فراهم آورده است. نمونه بارز آن ارسال یک محموله روسی از طریق مسیر شمال- جنوب و از طریق بندرعباس به بمبئی بود که امیدواریم چنین همکاری‌هایی استمرار و افزایش داشته باشد.



عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در این گفت و گو با اشاره به نقش دیپلماسی پارلمانی در تعمیق روابط دو کشور، ارتباطات نمایندگان و سفر هیأت‌های پارلمانی را حائز اهمیت دانست و خاطر نشان کرد: پارلمان‌ها با ایجاد بسترهای حقوقی لازم قادر به حل پاره‌ای از مسائل میان دو کشور در شرایط کنونی هستند، از این رو امیدواریم به زودی میزبان رئیس پارلمان هند و هیأت همراه ایشان در جمهوری اسلامی ایران باشیم.



وی در پایان صحبت‌های خود ضمن آرزوی موفقیت برای سفیر هند، از تداوم و تحکیم همکاری‌ها و مراودات حتی پس از پایان دوره ماموریت ایشان در جمهوری اسلامی ایران ابراز امیدواری نمود.



گدام دارمندرا سفیر هند در تهران نیز در این دیدار وجود اشتراکات و روابط عمیق فرهنگی میان دو کشور را به عنوان تسهیل کننده انجام ماموریت خویش در تهران تلقی کرد.



وی تصریح کرد؛ در ابتدا برای ارتقا سطح همکاری‌های فیمابین موانع بسیار زیادی وجود داشت که در طول ماموریت خود نهایت تلاشم را در جهت رفع این مشکلات به کار بستم. اکنون در پایان دوران کاری خود در جمهوری اسلامی ایران، به عنوان سفیر هند در تهران مدعی هستم که روابط دو کشور ایران و هند در مسیر درستی در حال حرکت می‌باشد./



پایان پیام

  • کد خبر : 359943
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

آخرین اخبار