خبرگزاری خانه ملت

هدر اصلی
  • تاریخ انتشار : 1403/04/24 - 12:15
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
سرویس : اقتصادی
مختار مطرح کرد؛

راهکار پاسخگویی به رشد مصرف برق؛ از توسعه زیرساخت تا مدیریت مصرف/ صرفه‌جویی مردم راهگشا است

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس گفت: مسئولان صنعت برق باید برای پاسخگویی به رشد مصرف، از طریق توسعه زیرساخت، افزایش راندمان تولید نیروگاه‌ها و اتخاذ تدابیر لازم برای مدیریت مصرف، تدابیر لازم را برای پاسخگویی به نیازهای مختلف برق اتخاذ ‌کنند.

جلیل مختار در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت با اشاره به محدودیت های تامین برق که به دلیل رشد ناگهانی مصرف در تابستان ایجاد می‌شود، گفت: هر ساله ورود به دوره گرم سال و روشن شدن لوازم سرمایشی، مصرف برق کشور را با جهش 43 درصدی مواجه می کند، این در حالی است که به گفته کارشناسان امسال کره زمین گرمایش بی‌سابقه‌ای را تجربه می‌کند و این وضعیت فشار بر شبکه برق را به دلیل استفاده مداوم از لوازم سرمایشی تشدید کرده است.

نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه تحت این شرایط برای حفظ پایداری شبکه برق باید اقدامات اساسی انجام داد، افزود: طی سال‌های اخیر استفاده لوازم سرمایشی بسیار پرمصرف مانند داکت اسپلیت و انواع کولرهای گازی در اقلیم‌های عادی و غیرگرمسیر کشور رایج و جایگزین کولرهای آبی شده است که این وضعیت به میزان قابل توجه‌ای بر رشد مصرف برق تاثیرگذار بوده است.

وی ادامه داد: همچنین بنابر آمار نیمی از برق بخش خانگی کشور در تابستان در مناطق گرمسیر -که از کولرهای گازی استفاده می‌کنند- به مصرف می‌رسد اما مردم این مناطق می‌توانند با خاموش کردن لوازم سرمایشی در محیط هایی که مورد استفاده قرار ندارند یا هنگام خروج از منزل در مدیریت مصرف برق مشارکت کنند، همچنین با استفاده از وسایل سرمایشی مانند ماشین لباس‌شویی، اتو و جاروبرقی در ساعت‌های غیرپیک مصرف خود را کاهش داده و به افزایش جریان برق در شبکه‌های جنوب کشور کمک کنند.

به گفته مختار عدم استفاده از کنتاکتورها یا فتوسل سبب خاموشی چراغ‌های روشنایی خیابان در روز و در استان خوزستان به یک معضل جدی تبدیل شده است که مسئولان وزارت نیرو باید هرچه سریع‌تر درصدد رفع این مشکل برآیند.  

این نماینده مجلس با اشاره به اقدامات وزارت نیرو طی سال‌های اخیر برای مدیریت مصرف برق، اظهار کرد: پیگیری رویکردهای انگیزشی مانند پاداش مدیریت مصرف که در قبوض برق دیده شده و منجر به رایگان شدن و تخفیف هزینه برق مشترکان می‌شود از جمله اقداماتی است که تاکنون توسط وزارت نیرو اجرایی شده است. همچنین راه‌اندازی پویشی به نام «با انرژی» که مشترکان صرفه‌جو مشمول هزاران جایزه از جمله صدها دستگاه خودرو می‌شوند در حال اجرا است، که به یقین این اقدامات تاثیر موثری در تشویق مردم برای مصرف بهینه خواهد داشت.

مختار با تاکید بر اینکه مشارکت مردم در مدیریت مصرف برق در حفظ پایداری شبکه و تامین برق بخش تولید و حفظ اشتغال کشور اثرگذار است، مطرح کرد: افزایش 3 درجه‌ای گرمای هوا مصرف برق کشور را به شدت افزایش داده است، پیش‌بینی رشد تقاضای 5 درصدی سالانه اکنون به 15درصد در بخش خانگی و در زمان اوج مصرف رسیده و بنابراین استفاده از لوازم سرمایشی بیش از هر زمانی اجتناب‌ناپذیر است.

وی ادامه داد: در این شرایط مسئولان صنعت برق باید برای پاسخگویی به این رشد تقاضا مهیا شده و از طریق توسعه زیرساخت و ظرفیت‌های تولید برق و مدیریت مصرف در بخش های مختلف صنعت، ادارات و غیره پایداری شبکه برق را حفظ کنند.

مختار با اشاره به راهکاری که بتوان با حفظ سرمایش مصرف برق را بهینه کرد، توضیح داد: «مشارکت همگانی» در مصرف بهینه برق بسیار موثر است به عنوان مثال وقتی استفاده از لوازم سرمایشی مانند کولر ضروری است، در طول روز و زمان فعالیت این سیستم‌ها می‌توان استفاده از سایر لوازم برقی را به حداقل رساند. به عنوان مثال از روشنایی طبیعی روز استفاده کرد، استفاده از لوازم برقی را به ابتدای صبح یا اواخر شب موکول کرد.

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در پایان تاکید کرد: مشارکت و همدلی همیشه و همواره شرط موفقیت کشور در برهه‌های حساس بوده است، اکنون نیز زمان آن است که همگی با مصرف بهینه برق پایداری شبکه را حفظ کرده و تمام آحاد جامعه از مزایای برق پایدار بهره‌مند شوند./

پایان پیام

  • کد خبر : 380567
مریم احمدی
خبرنگار

مریم احمدی

آخرین اخبار