خبرگزاری خانه ملت

هدر اصلی
  • تاریخ انتشار : 1402/10/11 - 16:03
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
سرویس : اقتصادی
میرسلیم:

استانداردهای آرد و خمیر نان‌های ۴ گانه تدوین می‌شود

عضو کمیسیون اصل نود مجلس، گفت: یکی از اقدامات مهم تدوین استانداردهای آرد و خمیر در مورد نان‌های ۴ گانه یعنی مقدار سبوس و جنین گندم و نیز درصد نم‌زدگی انواع نان‌های سنتی بوده و مقرر شده سازمان ملی استاندارد با همکاری وزارتخانه‌های بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وجهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت این استانداردها را تدوین و ارائه کند.

سیدمصطفی آقامیرسلیم در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، در خصوص نارضایتی اغلب مردم نسبت به کیفیت نان ، گفت: موضوعی که اخیرا در کمیسیون اصل ۹۰بررسی کرده‌ایم به افزایش کیفیت، غنی سازی و کاهش ضایعات و نیز  بررسی عملکرد دستگاه‌های اجرائی در خصوص زنجیره ارزش نان و ارتقاء بهره‌وری آن برمی‌گردد.



عضو کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که آیا این بررسی فقط مختص نان‌های حجیم است یا شامل نان‌های سنتی هم می شود، عنوان کرد: در کشور ما اغلب از نان‌های سنتی ۴ گانه یا مسطح استفاده می شود و تولید و مصرف نان‌های حجیم هنوز خیلی رایج نشده است.



نماینده مردم تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی، افزود: یکی از اقدامات مهم تدوین استانداردهای راجع به آرد و خمیر در مورد نان‌های ۴ گانه یعنی مقدار سبوس و جنین گندم و نیز درصد نم‌زدگی انواع نان‌های  سنتی است. مقرر شده سازمان ملی استاندارد با همکاری وزارتخانه‌های بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت این استانداردها را تدوین و ارائه کند. کار نسبتا پیچیده‌ای است که تکمیل شده و همین روزها به اطلاع عموم مردم می رسد.



وی تصریح کرد: بعد از تدوین استاندارد لازم است در هر استان به صورت آزمایشی ۳ آسیابدار مبادرت به تولید آرد کامل کنند و بر این فرآیند آزمایشی شورای عالی سلامت و امنیت غذائی و وزارت امور اقتصادی دارائی نظارت و اشراف داشته باشند.



این نماینده مردم در مجلس یازدهم، گفت: شیوه پخت بسیار مهم است و باید با استفاده از خمیری انجام گیرد که با خمیرمایه مناسب ورآمده باشد. استفاده از موادی نظیر جوش شیرین یا گرد پخت مجاز نیست و بر این اقدام در نانوایی‌ها، وزارت بهداشت و نیز سازمان ملی استاندارد باید نظارت تخصصی داشته باشند.



میرسلیم درباره تضمین برای تحقق موفقیت آمیز این طرح، عنوان کرد: مقرر شده است که دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی گزارش کاملی از نحوه نظارت صحیح بر اجرای شیوه نامه پخت نان کامل ارائه دهد تا مطمئن شویم که نقصی در فرآیند رخ نمی دهد.



عضو کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی ادامه داد: به تفاوت نرخ تولید آرد و نان کامل باید توجه کرد تا ضرری متوجه مردم که مصرف کننده‌اند نشود و تولید کننده آرد و نانوا نیز خسارت نبینند. بر این نکته وزارت کشور از طریق فرمانداری‌ها باید نظارت داشته باشد و وزارتخانه‌های بهداشت و درمان و آموزش پزشکی و صنعت، معدن و تجارت نیز همکاری کنند.



وی در خصوص اطلاع رسانی به مردم در زمینه فوائد استفاده از نان کامل، گفت: استفاده از نانی که با آرد کامل گندم تهیه شده و خمیر آن به نحو منابع ورآمده و پخت آن طبق شیوه نامه انجام گرفته باشد مزایای گسترده‌ای برای مصرف کنندگان دارد که مهمترین آن اثر مثبتی است که بر سلامت افراد به لحاظ جهاز هاضمه می‌گذارد. این اثرگذاری را نیز قرار است وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی رصد کند تا ضمنا خسارت‌هایی که به مردم در اثر مصرف نان‌های رایج با استفاده از آرد غیر کامل و خمیر ورنیامده و پخت بد ، وارد می شود هرچه دقیقتر معلوم شود و اطلاع‌رسانی عمومی انجام گیرد.



میرسلیم، تصریح کرد:  این اقدام مثبت و مفید، ممکن است منافع عده‌ای سوء استفاده‌چی و متخلف را به خطر اندازد. چنان که حتی برای آرد غیر کامل نیز متأسفانه  درحال حاضر در حق مردم اجحاف می شود و برخی از نانوایان، کم فروشی یا تقلب می کنند و مبادرت به فروش آرد به قیمت آزاد می کنند  تا به منافع نامشروعی دست یابند. درکل به این تخلف‌ها در درجه اول فرمانداری‌ها باید بپردازند و گزارش مستمری از نحوه برخورد با نانوایان متخلف و معرفی آنها به دستگاه قضائی برای عموم مردم منتشر شود. امیدواریم تا پایان سال جاری اولین آثار مثبت این بهبود کیفیت نان را  بویژه با استفاده از آرد کامل، مردم شاهد باشند./



پایان پیام

  • کد خبر : 373871
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

آخرین اخبار