خبرگزاری خانه ملت

هدر اصلی
  • تاریخ انتشار : 1401/09/06 - 11:02
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
سرویس : اجتماعی
اسماعیلی در پی تصویب ماده 5 قانون بیمه کارگران ساختمانی در مجلس:

کارگران ساختمانی برای بهره‌مندی از مزایای بیمه هر 6 ماه یکبار راستی‌آزمایی می‌شوند/تخلفات این بخش به لغو مجوز کارفرما منتهی خواهد شد

نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس، با بیان اینکه کارگران ساختمانی منوط بر دریافت کارت مهارت از سازمان فنی و حرفه‌ای تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرند از راستی‌آزمایی هر 6 ماه یکبار در این بخش و تعیین مجازات برای متخلفان در قالب نقدی و لغو مجوز کارفرما خبر داد.

ولی اسماعیلی در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، با ارزیابی مثبت از تصویب ماده 5 قانون بیمه کارگران ساختمانی در مجلس در تشریح فرآیندی که بعد از این برای پوشش بیمه‌ای این کارگران طی خواهد شد، گفت: تاکنون مبنای اخذ حق بیمه این کارگران از 15 درصد مجوز ساختمانی بود که کفاف بیمه یک میلیون و دویست هزار نفر کارگران ساختمانی دارای کارت مهارت را نمی‌داد.



تشریح نحوه تغییر محاسبات برای اخذ حق بیمه کارگران ساختمانی مطابق با مصوبه مجلس



نماینده مردم گرمی و انگوت در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ما در این طرح برای رفع نیاز این بخش محاسبات را تغییر دادیم به این صورت که 4 درصد حداقل دستمزد ماهیانه کارگر برای شهرها و یک درصد هم برای روستاها را مبنای اخذ حق بیمه آنها قرار دادیم و سازمان تامین اجتماعی از این طریق می‌تواند در یک بازه زمانی دو ساله کارگران ساختمانی پشت نوبتی را تحت پوشش بیمه قرار دهد.



وی تصریح کرد: با توجه به اینکه 14 همت کمبود بودجه در این بخش داشتیم با این تغییر محاسباتی می‌توان آن را جبران کرد ضمن اینکه این روش تغییر چندانی هم در قیمت ساختمان‌ها ایجاد نخواهد کرد و این موضوعی بود که برخی بر آن تاکید داشتند اما بر اساس توضیحات ارائه شده در نهایت قانع شدند.



کدام ساختمان‌ها از این قانون مستثنی شدند؟



وی افزود: در جریان بررسی این طرح پیشنهادی مطرح شد که بر اساس آن حسینیه‌ها، مساجد و خانه‌های عالم نیز معاف شده و مشمول این قانون قرار نخواهند گرفت.



اسماعیلی بیان کرد: ما با تصویب این قانون از کارگران ساختمانی حمایت می‌کنیم که بار اصلی ساخت و ساز کشور را به ویژه در این دولت که بعد از این رشد قابل توجهی نیز خواهد داشت بر دوش می‌کشند اما مشروط بر اینکه این کارگران از سازمان فنی و حرفه‌ای کارت مهارت دریافت کنند.



وی افزود: بر اساس آماری که سازمان تامین اجتماعی ارائه داده است کارگران ساختمانی جمعیتی بالغ بر یک میلیون و دویست هزار نفر را تشکیل می‌دهند و آمار انجمن کارگران ساختمانی حاکی از یک میلیون و هفتصد هزار نفر کارگر ساختمانی است اما مبنای این قانون همان یک میلیون و دویست هزار نفری است که دارای کارت مهارت هستند.



این نماینده مردم در مجلس یازدهم، در پاسخ به این پرسش که آیا سازوکاری برای اطمینان از صحت آمار ارائه شده وجود داشته که مانع از سوءاستفاده‌های احتمالی شود، یادآور شد: ما در یکی از تبصره‌های این طرح آورده‌ایم که افرادی که تحت پوشش این بیمه قرار گیرند هر شش ماه یکبار راستی‌آزمایی خواهند شد ضمن اینکه سامانه‌ای نیز برای درج اطلاعات این بخش راه‌اندازی می‌شود بنابراین بازدارندگی لازم پیش‌بینی شده است تا مانع از سوءاستفاده‌های احتمالی شویم و حقی از کارگران زحمتکش ساختمانی تضییع نشود.



نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: اگر در مراحل راستی‌آزمایی به این نتیجه برسیم که تخلفی صورت گرفته است و افرادی غیر از کارگران ساختمانی از مزایای این بخش استفاده کرده‌اند برای تخلف صورت گرفته در این زمینه مجازات‌هایی اعم از نقدی و لغو مجوز کارفرما تعیین شده است./



پایان پیام

  • کد خبر : 352603
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

آخرین اخبار