خبرگزاری خانه ملت

هدر اصلی
  • تاریخ انتشار : 1400/10/28 - 09:56
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
سرویس : اجتماعی
نادری مطرح کرد:

تاثیر رفاه و فقر در رشد آسیب های اجتماعی

رئیس فراکسیون آسیب‌های اجتماعی در مجلس شورای اسلامی گفت:مطالعات علمی نشان داده که فقر مبنا و اساس انحرافات اجتماعی است اما رفاه و درآمد اقتصادی نقش بسزایی در شکل گیری اعتیاد دارند.

احمد نادری در گفت و گو با خبرنگار خبرگزارى خانه ملت در مورد رشد آسیب‌های اجتماعی گفت: مطالعات صورت گرفته در کشورهای مختلف نشان داده، عوامل اقتصادی نقشی در ایجاد و رشد آسیب‌های اجتماعی در جوامع دارند. این عوامل را می‌توان در پنج دسته به شرح نابرابری‌های اقتصادی و اجتماعی، رفاه اقتصادی خانواده، فقر مادی خانواده، بیکار، رشد صنعت و پیشرفت تکنولوژی خلاصه کرد.



نماینده مردم تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی، افزود :نابرابری‌های اقتصادی، اجتماعی و اختلافات طبقاتی هر جامعه، افراد را در موقعیت‌هایی قرار می‌دهند که نمی‌توانند نقش‌های اجتماعی مناسب خود را بیابند و موجب اختلاف در هنجارهای اجتماعی می‌شود. در نتیجه، ستیزه هنجارهای اجتماعی، تفاوت معیارها را به وجود می‌آورد و عدم تعهد به معیارها و تردید در اصالت آنها، عدم پایبندی به قوانین را ایجاد می کند که این به نوبه خود تضادهای اجتماعی را افزایش می‌دهد. درون این تضاد، کشش به سمت انحرافات اجتماعی وجود دارد.



تاثیرات رفاه خانواده در شکل گیری اعتیاد



وی در ادامه رفاه اقتصادی خانواده را در شکل‌گیری معضلات بی تاثیر ندانست و گفت: در خانواده‌هایی که رفاه و درآمد اقتصادی زیاد است، روابط انسانی بر اثر کثرت کار و یا سرگرمی ضعیف‌تر می‌گردد. ضعف روابط انسانی به نوبه خود عامل مساعدی برای کشش به سوی انحرافات اجتماعی است. امروزه والدین و فرزندان نسبت به هم احساس و عاطفه گذشته را ندارند، چون با یکدیگر تماس و ارتباط کمتری دارند و از طرف دیگر افرادی که درآمد بیشتر از حد دارند، موقعیت و زمینه مساعدتری برای تفریحات متنوع در داخل و یا خارج از کشور را دارند و بدیهی است که این قبیل امکانات برای مصرف و فروش مواد مخدر زمینه بسیار مساعدی است.



 از آن جایی که بیشتر مجرمین، معتادین به مواد مخدر و الکل، مبتلایان به امراض روانی و اشخاصی که اقدام به خودکشی می‌نمایند، از طبقات پایین اجتماعی بوده‌اند در عصر حاضر از فقر به عنوان عامل عمده انحرافات اخلاقی یاد شده است



نائب رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس فقر مادی خانواده را مبنا و اساس انحرافات اجتماعی دانست و تصریح کرد: مطالعات علمی نشان داده شده است که فقر مبنا و اساس انحرافات اجتماعی است. از آن جایی که بیشتر مجرمین، معتادین به مواد مخدر و الکل، مبتلایان به امراض روانی و اشخاصی که اقدام به خودکشی می‌نمایند، از طبقات پایین اجتماعی بوده‌اند در عصر حاضر از فقر به عنوان عامل عمده انحرافات اخلاقی یاد شده است. ارتکاب جرائم طبقات فقیر از شکافی که بین خواسته‌های جوانان آن طبقه با آن چه که ر دسترس آنهاست، سرچشمه می‌گیرد. عمده ترین علت انحرافات اخلاقی طبقه فقیر نتیجه فشارهای حاصله از شکست در رسیدن به هدف‌های معین است.



بیکاری مسیری برای رشد معضلات اجتماعی



 نادری تاکید کرد: بیکاری به عنوان یک مسئله اجتماعی زمینه مساعدی برای انحرافات اجتماعی است. افراد بیکار بیشترین اوقات خود را در اماکن عمومی از جمله پارک‌ها می‌گذرانند و این گونه اماکن، بهترین و مناسبت‌ترین مکان برای کشش به سمت انحرافات اجتماعی از جمله اعتیاد  است.



رئیس فراکسیون آسیب‌های اجتماعی در مجلس شورای با اشاره به رشد صنعت و پیشرفت تکنولوژی؛ گفت: اگر در جامعه‌ای رشد صنعت به سرعت افزایش یابد و درآمد ناشی از آن صنعت به طور عادلانه توزیع نگردد، امکان وقوع سه اتفاق وجود دارد؛ اولاً کارکنان برای اداره زندگی خود مجبور می‌شوند ساعات بیشتری را به کار مشغول شوند و این به نوبه خود موجب خستگی جسمی و روحی در افراد می شود.



بیشتر بخوانید: 





وی ادامه داد: اگر در آن جامعه برای تفریح و گذراندن اوقات بیکاری مردم از طرف دولت برای استفاده از اوقات فراغت، برنامه‌ریزی‌های اجتماعی نشده باشد، زمینه مساعدی برای گرایش به انحرافات اجتماعی فراهم می‌شود؛ ثانیاً مشکل ترافیک در شهرهای بزرگ منجر به خستگی ناشی از کار در افراد شده در نتیجه والدین قدرت تربیت و سرپرستی فرزندانشان را نخواهند داشت و بی توجهی نسبت به پرورش کودکان و نوجوانان به گرایش آنان به سمت انحرافات اجتماعی از قبیل اعتیاد، سرقت و… کمک خواهد کرد و ثالثاً رشد شهرها باعث افزایش فاصله و شکاف طبقاتی شده و این خود به خود باعث می شود برقراری ارتباط با دوستان و خویشاوندان کمتر شده و زمینه برای ایجاد انحرافات اجتماعی فراهم شود./



پایان پیام



 

  • کد خبر : 335859
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

آخرین اخبار