زهرا عابدی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، با بیان اینکه نگاه به شغل مامایی باید جامعه محور باشد، گفت: جامعه باید ماماها را به عنوان فارغالتحصیلانی از رشتهای که قدمت 100 ساله آکادمیک دارد، بپذیرند، به گونهای که تنها آنها را محصورشده در اتاق زایمان نشناسند.
ماماها؛ زنان را برای انجام زایمان طبیعی و ایمن آماده میکنند
وی با اشاره به اینکه ماماها در تمام سطوح در دنیا اثرگذار هستند، ادامه داد: مامایی که آموزشهای لازم را دیده باشد به بهترین شکل اطلاعات خود را به خانمها از قبل از زمان رسیدن به سن بلوغ تا زمان بارداری منتقل میکند و فرد را برای انجام زایمان طبیعی و ایمن آماده میکند، به این معنا که زایمان از کانال صحیح و طبیعی بدون هیچ مداخله غیرضروری به وقوع بپیوندد.
عابدی در تشریح زایمان طبیعی ایمن، تصریح کرد: زایمانی که هم برای جامعه و هم مادر کم هزینه باشد وهم ماماها میتوانند توانایی خود را از دوران بارداری تا زایمان به صورت ارائه آموزشهای خودمراقبتی و حمایت روحی از مادر باردار به اثبات برسانند.
ماما عاملی اثرگذار در کنترل هزینههای کلان کشور در حوزه سلامت است
وی افزود: ماما یک عامل اثرگذار در کنترل هزینههای کلان کشور در حوزه سلامت است و این را میتوان در پی مقایسه امکانات مورد نیاز برای انجام زایمان طبیعی و سزارین مشاهده کرد.
عابدی تاکید کرد: هماکنون که کشور در شرایط تحریم قرار دارد باید به سمت انجام زایمان طبیعی کمهزینه حرکت کنیم که بدون استفاده از داروی بیهوشی و سایر داروها و تجهیزات مورد نیاز برای انجام عمل سزارین صورت میگیرد.
وی خاطرنشان کرد: اظهارنظرها در حوزه سلامت نسبت به جایگاه ماماها نباید همراه با جهتگیری باشد، بلکه باید روند مراقبتهای بارداری تا زمان زایمان را زنجیرهای ببینیم که هم ماماها و هم متخصصان زنان و زایمان نقش مهمی در آن دارند.
عابدی اظهار کرد: وقتی فردی برای فعالیت وارد حوزه سلامت میشود یک شرح وظایفی دارد و در دانشگاه کوریکولوم آموزشی داشته که بر اساس آن باید خدمات ارائه دهد، کما اینکه ماماها در برخورد با زایمان پُرخطر آن را بلافاصله به متخصصان ارجاع میدهند.
تشکیل کمیته حقوقی در جمعیت مامایی ایران برای پیگیری تخلفات
وی افزود: ما در حوزه مامایی سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی داریم و چنانچه مامای دارای مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد در تابلویی که بر سر درب دفترکار خود نصب کرده عنوان دکتر را درج کرده باشد، قطعا جمعیت مامایی ایران آن را پیگیری کرده و این موضوع تحت عنوان تدلیس به سازمان نظام پزشکی گزارش شده و در کمیسیون انتظامی بررسی میشود و این احتمال وجود دارد که مامای مورد نظر تا مدتی از ادامه فعالیت منع شود.
رئیس جمعیت مامایی ایران، یادآور شد: جمعیت مامایی ایران مدتی است که با استفاده از ظرفیت ماماهایی که در مقطع تحصیلات تکمیلی در رشته حقوق خصوصی یا حقوق جزا تحصیل کردهاند، کمیته حقوقی راهاندازی کرده است تا هم همکارانی که نیاز به مشاوره حقوقی دارند از خدمات این بخش بهرهمند شوند و هم از تبعات اقدامات خلافی که خارج از شرح وظایفشان انجام دهند، آگاه شوند، همچنین عموم مردم نیز میتوانند برای دریافت مشاوره از خدمات این کمیته بهرهمند شوند./
پایان پیام